2019 m. rugsėjo 20 d., penktadienis

Vis dar dirba

Pirmadienis (rugsėjo 16)

Šiandieną įvyko pirmasis susitikimas su LMTA dėstytoja Rita Juodeliene. Susirinko pulkas esamų ir būsimų aktorių.
Tuo metu Naujojo teatro kamerinėje salėje vyko neįprasti darbai... Nei spektaklis vyko, nei repeticija, tik triūsė vyrai du: Darius P. ir Algirdas („ne globėjas, o Teatro angelas“).

Antradienis (rugsėjo 17)

Vis daugiau žmonių nori pamatyti Naujojo teatro spektaklius ir telefonai tiesiog kaista nuo užsakymų. Pageidavimų sąraše gimtadieniai, vestuvių metinės, Kalėdiniai vakarėliai, edukaciniai kultūriniai renginiai mokiniams ir visokiausi kitokiausi poreikiai, kuriuos mes su džiaugsmu pildome.
Menininkai dieną repetuoja spektaklį pagal V. Sorojano pjesę „Ei, žmonės!”. O vakare pojūčių spektaklis “Kodėl aš čia?”, pagrindinė aktorė - Božena.

Trečiadienis (rugsėjo18)

Naujojo Teatro delegacija (Deimantas, Eglė G., Jelena U., Kristina G., Laima ir Svetlana) šturmavo Kultūros ministerijos Baltąją salę. Joje vyko Kultūros paso seminaras, gavome daug naudingos informacijos ir dabar jau esame pasiruošę rodyti net 9 spektaklius moksleiviams pagal Kultūros paso programą (#Vaižgantas, Beauštanti, Drąsioji Melisa, Gerumo pasaka, Iš bičių gyvenimo, Kodėl aš čia?, Skersgatvio pasaka, Stebuklų metas, Virtuvės istorija). Sau tinkantį spektaklį ras kiekvienas moksleivis nuo pirmokėlio iki abituriento.
Po seminaro teatre vyko Šventojo Rašto skaitymai su kunigu broliu Arūnu Peškaičiu. Štai keletas atsiliepimų:
„Dėkui broliui Arūnui už įdomią paskaitėlę“
„Iš tiesų, įdomu, gilu... kiekvieną kartą, per Biblijos skaitymą jaučiuosi panardinta į į... Ačiū“
Tuo diena dar nesibaigė... Naujojo teatro kamerinės salės scenoje vyko spektaklio „Ei, žmonės“ repeticija. O po repeticijos Naujojo teatro kamerinės salės žiūrovų pusėje vyko grandioziniai darbai. 20:55 val. darbų sūkuryje buvo užfiksuotas ir Fredis. Fredis? Kas tas Fredis…? Čia gi Žydrūnės ir Algirdo šuo!

Ketvirtadienis (rugsėjo 19)
Fredis

Ryte scenos tarnyba užbaigė vakarykščius kamerinės salės patobulinimus (atėję jos nebepažinsite. Turbūt). ir paruošė salę žiūrovams.
Vadybos būrelis tuo metu vykdė klausimų-atsakymų sesiją.
Vakarop teatre įsivyravo rimtis ir visi su nekantrumu laukėme žiūrovų į spektaklį “Ei, žmonės”… Džiaugiamės, kad jį stebėjo sausakimša salė!

Penktadienis (rugsėjo 20)

Šiandieną - rimtoji diena, teatro koridoriuose nebeskraido aktoriai, tik dūzgia administracija


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą