2018 m. liepos 2 d., pirmadienis

2018 m. liepos mėn. 2 diena (2018-07-02)

Mūsų teatro patalpos labai sename gražiame name Vilniaus centre (adresas A. Jakšto g. 9; patalpų numeriai: 130 - repeticijų salė (joje ne tik repetuojame, bet ir rodome spektaklius), 131 - reklamos skyrius, 135 - archyvas, 136 - administracinės patalpos, 137 - vadovo kabinetas (spektaklių rodymo metu jis pavirsta į rūbinę), 138 - scenos  tarnybos (grimierinė, kostiuminė, poilsio kambarys), 140 - kostiumų, rekvizitų sandėlis, 228 - salė SIMULTANA, kurioje repetuojame ir rodome spektaklius; taip pat turime garažą, kuriame laikomos spektaklių dekoracijos. Kirtimų kultūros centre saugomi nerodomų šiuo metu spektaklių dekoracijos, kostiumai, rekvizitai.
 Mano kabineto langai į kiemą. Šiuo metu teatro daugelis darbuotojų atostogauja, tai kaip niekad čia ramu ir tylu; už lango girdėti tik garsūs lietaus lašai tiška nuo stogų ir tai dar labiau ramina.
Šiandien su Dana K. (rinkodaros vadovė) suderinome spektaklio "Neprilygstamosios" pavadinimo pakeitimą (dabar jis vadinsis "Atleisk man"), naujo plakato koncepsiją. Pirmas šio šiuolaikinio dviejų dalių spektaklio variantas buvo suprantamas tik labai išsilavinusiam žiūrovui. Gastrolių metu rajonuose spektaklio rodymo metu žiūrovai piktindavosi, kad mes atseit tyčiojamės iš popiežiaus, kad čia visiška nesąmonė, o Vilniuje po pirmo veiksmo moterų būrelis išėjo iš spektaklio, sakydamos, kad tokį spektaklį galima rodyti tik Vasaros 5 ligoninėje. Tad šis spektakos modifikavosi į aiškesnį ir jis dabar yra vieno veiksmo. Kas žino, gal kada jis vėl grįš... Taip pat Danos paprašiau, kad pagalvotų apie spektaklių vaikams viešinimo ir informacijos sklaidos strategiją. Komunikacijų specialistui Lukui G. perdaviau informaciją dėl teatro svetainės informacijos bei didesnių reklamavimo galimybių. Vadybininkei Janinai B. parekomendavau susisiekti su LRT Seimo Kanceliarija, nes jie parduoda naudotusautomobilius; gal gi parduos mums išsimokėtinai ar padovanos? Apie tą galimybę man paskubėjo pranešti mūsų nuostabioji Zita B., kuri visad taip mums gelbsti ir padeda ne  tik išmintimi, bet ir praktiškai. Daug šiandien padėjo vadybininkas asistentas Egidijus Z. Naująsias technologijas jauni žmonės gliaudo kaip riešutus voverės; na taip, mūsų kartos labai jau skirtingos. Įdomu ar visiems vyresniosios kartos žmonėms visais laikais taip atrodo. Beje, patvirtinau repeticijų ir spektaklių rodymo datas bei aktorius, kurie bus užimti spektakliuose vasaros sezono metu.
Tai va, sumislijau rašyti metraštį. Dar nežinau į ką tai išvirs. Iš pradžių rašysiu kas tik šaus į galvą, o po to matysim...
Ačiū tau, Dieve, kad galiu taip mylėti.  Jei būtų galima pasirinkti kuo norėtum pavirsti po mirties, tai aš, aišku, norėčiau tapti pačia MEILE. Labai jau daug noriu, ar ne?
Nuotraukose Vaidilos salė prieš remontą ir po jo. Foto: Asta Ž. ir Inga D.

1 komentaras:

  1. Atleiskit, mielieji skaitytojai ir ūsų teatro mylėtojai, kad dėl regėjimo negalios pridarau gramatinių klaidų ir tai gal būt apsunkina Jums skaitymą.

    AtsakytiPanaikinti