2019 m. rugpjūčio 23 d., penktadienis

Nori būt graži ožka – kentėk


19 d. (pirmadienis)
Pirmoji rugpjūčio 29 d. “Stiklinis žvėrynas“ repeticija. Žydrūnė apie repeticiją:
„Šiandien Marius atėjo repetuoti „Stiklinį žvėryną“ po 2 metų pertraukos, aš atėjau po 10 dienų nebuvimo teatre ir visa „išsitaškius“ ir nei vienas neturėjom scenarijaus, jis tikėjosi, kad aš tikėjausi, kad Marius atsineš. Tad ilgai rausęsi po teatro papkes, suradome scenarijų „Simultanoje“, kur buvo labiausiai tikėtina, kad jis bus. Iš pradžių pasiskaitėm scenarijų, paskui ėjom repetuoti į sceną, su improvizuotom dekoracijom. Vyno taurės buvo tuščios skardinės, o mano stiklinis vienaragis arkliukas iš pradžių buvo vinis, o paskui yla, ar atsuktuvas didelis. Tuo metu, kai mes romantiškai čiulbėjomės Pečiūra su Vladimiru tarėsi, kur geriau, kokią lempą dėti ir laipiojo ant kopėčių. Paskui repeticijos pabaigoje šiek tiek kalbėjome apie jo personažą. Marius džiaugėsi šia repeticija, nes po 2 metų vėl prisiminė teatrą.“

20 d. (antradienis)

Pirmoji “Iš bičių gyvenimo“ su ožka repeticija.
Meno vadovė Aušra: Petras labai šauniai suvaidino mešką, taip įsijautė į vaidmenį visu gražumu, kaip užriaumojo, o labiausiai mane kaip meno vadovę nustebino, kad teatras turi nuostabią tikrų tikriausią ožką, apsigimusią būti ožka, kaip sumekeno tai nustelbė net muziką.

"Kodėl aš čia?" (fotogr. Inga Dinga)
21 d. (trečiadienis)

Teatre Šventojo rašto skaitymai su kunigu broliu Arūnu Peškaičiu.
Kristina G: labiausiai įsiminė žodžiai „Šviesos visada truputį daugiau nei tamsos“.
Vakare pojūčių spektaklis ‚Kodėl aš čia?“. Pagrindinė aktorė Žydrūnė, žiūrovų tarpe ir italė Karlota, po spektaklio ji dalijasi įspūdžiais,  teturėdama Vilniuje kelias dienas ji džiaugiasi, kad patyrė nepakartojamų įspūdžių.  Dėkojame Deimantei padėjusiai Karlotai suprasti spektaklį ir versti jį į anglų kalbą.

22 d. (ketvirtadienis)

Dieną vyksta pasiruošimas spektakliui „Virtuvės istorija“. Vakare uždaras spektaklis „Kodėl aš čia?“ (pagr, aktorė Kristina G,) skirtas organizacijos komandos tvirtinimui. Keletas žiūrovų atsiliepimų po spektaklio:
„Dėkoju už nesuvaidintus jausmus - Gerda“, „Nepaprasta kelionė į save. Ačiū"

23 d. (penktadienis)

Žydrūnė grįžo iš atostogų kupina naujų jėgų ir energijos. Nuo pat ankstaus ryto ji ir asistentė Irina puolė skambinti į Vilniaus darželius ir Naujojo teatro repertuare pradėjo dygti spektakliai kaip grybai po gero lietaus.
Įdienojus Marija tampa mergaite, meno vadovė Aušra ją moko pinti kasas ir iš jų gaminti ragus ožkai (Kristinai G.). Būsimai ragų savininkei jos vis kartoja: „nori būt graži ožka – kentėk“.
Po pietų prasideda spektaklio vaikams „Virtuvės istorija“ repeticija, ji baigiasi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą