2019 m. spalio 23 d., trečiadienis

Rudenio takai


Spalio 14 d. pirmadienis
Viename iš aplankytų daželių...
Diena prasideda asmens tobulėjimo (koučingo) užsiėmimais, kuriuos veda Svetlana, kas ten vyksta nežinia, bet visame teatre juntama gera kaita. Po koučingo aktoriai Božena, Kristina, Olegas ir Žydrūnė su garso operatoriumi susirinko į „Gerumo pasakos“ repeticiją. Aktoriai išdykavo (improvizavo) ir taip erzino ir taip susierzinusį Darių P... Žydrūnė Dariaus P. emocijas, kurios kilo po nelaimėjimo šachmatais, pavadino panašiomis į jos pačios kylančius po vaidinimo kai kuriuose spektakliuose. Po šios repeticijos vyko dar viena repeticija: iki vėlaus vakaro repetavome spektaklį „Atleisk man“.
Spalio 15 d. antradienis
Antradienio rytą praleidžiame darželyje su spektakliu „Virtuvės istorija“. Po spektaklio sulaukėme atsiliepimų: „RUDENS SPEKTAKLIS! Kaip išvirti stebuklingą sriubą, kaip ir su kuo draugauja daržovės? Visa tai ir dar daugiau sužinojome stebėdami ir dalyvaudami puikiame spektaklyje “Virtuvės istorijos”! Už spektaklį esame dėkingi Naujasis teatras!“
Vakare spektaklis Kodėl aš čia? pagrindinė aktorė – Žydrūnė, grojo Mantas Zemleckas ir Modestas Rinkevičius.
Spalio 16 d. trečiadienis
Rytas prasideda darželyje su net dviem„Gerumo pasaka“ spektakliais iš eilės. Mažieji žiūrovai džiaugėsi personažais, kartu buvo spektaklio dalis ir drąsiai bendravo su aktoriais. Vakare į visų žiūrovų pamėgtą pojūčių spektaklį tamsoje „Kodėl aš čia?“ atvyko penktokai. Šie kultūros paso dalyviai gavo puikią dozę vitamino C, daug juokėsi ir klausėsi nuotaikingų dainų, kurias „čia ir dabar“ kūrė Mantas.
Spalio 17 d. ketvirtadienis
Šiandien keliavome į Martyno Mažvydo biblioteką įrašinėti reklamų. Nors mus ir persekiojo nesklandumai (pamiršti reklaminiai tekstai teatre, pamiršti reklaminiai tekstai spintelėje, autobusas patekęs į avariją...) reklamų įrašėme net daugiau nei planavome! Sugrįžus į teatrą laukė aktorinio meistriškumo mokymai su J. Vilūnaite. Šių užsiėmimų metu turėjome galimybę „pasivaikščioti“ įvairiais paviršiais ir pajausti šaltą sniegą, karštus akmenėlius ir sudžiuvusius lapus, ir visa tai vienoje vietoje – mūsų teatro kamerinėje salėje. Vakare vyko spektaklio „Beauštanti“ repeticija, kur naują Uzurpatoriaus vaidmenį ruošė Božena.
Spalio 18 d. penktadienis
Vyko neeilinis spektaklis “Beauštanti”, važiavome į Vasilijau Kačialovo gimnaziją. Spektaklį stebėjo kvėpavimą sulaikiusi auditorija...Dėkojame šios gimnazijos bendruomenei už nuostabią atmosferą. Vakare sugrįžusių aktorių laukė generalinė  “Atleisk man” repeticija. Ji vyko ne taip kaip įprastai vyksta generalinės repeticijos: šviesos švietė ne tada kada reikia, projekcijų nebuvo, vidury spektaklio scenoje atsirado kopėčios ir šviesų operatorius, kai kurių muzikos takelių trūko, girdėjosi komentarai ir replikos iš technikų ir Uzurpatoriaus (vis dar neišėjusio iš “Beauštanti” vaidmens). Visgi aktorės nepabūgo išbandymų ir viską atlaikiusios išsiskirstė namo.
Spalio 19 d. šeštadienis
Šiandien spektaklis „Atleisk man“, iš ryto susirinkę aktoriai susirinko paskutinius batus liūdnai pūpsančius pakampiuose, atliko utriruotą repeticiją ir 16 val. pradėjome spektaklį... Teatro magija įsuko žiūrovus į moterų likimus ir jų nutylėjimus, nuoskaudas ir ašaras.
Po spektaklio kūrybinė grupė dar dalijosi emocijomis ir įspūdžiais, kūrė naujas spektaklio siužeto linijas.
Spalio 20 d. sekmadienis
Šią rudenišką dieną, rudens lapų nuklotais takais į Naująjį teatrą atvyko svečiai. Jie atkeliavo į pojūčių spektaklis tamsoje „Kodėl aš čia?“, kurio pagrindinė aktorė buvo Svetlana. Jai talkininkavo ir gyva muzika džiugino Mantas.  Po spektaklio žiūrovai dar ilgai nesiskirstė, negailėjo apsikabinimų ir šiltų žodžių.
Štai tokia buvo savaitė.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą