2019 m. spalio 6 d., sekmadienis

Šventinė savaitė

Rugsėjo 30 d. (pirmadienis)

Norintieji tobulinti savo aktorinius įgūdžius ir tie, kurie dar tik trokšta jų įgauti, susirinko Naujojo Teatro kamerinėje salėje, scenos kalbos praktiniame užsiėmime, kurį vedė Rita Juodelienė. Visi trumpam sugrįžome į vaikystę, paburzgėm kaip lėktuvėliai, dirigavome orkestrui, prisiminėme greitokalbes ir dar gavome namų darbų (vieni  pristayti P. Širvį, kiti – pasirinkti O. Milašiaus eilėraščius)

Spalio 1 d. (antradienis)

Gyvenimas Naujajame teatre prasidėjo nuo ankstaus ryto – važiavome  į darželį rodyti spektaklio “Iš bičių gyvenimo”. Nuo pietų kamerinėje salėje vyko spektaklio „Stiklinis žvėrynas“ repeticija. Paaiškėjo, kad susirgo teatro šviesistas Vladimiras. Jį žaibiškai sutiko pakeisti kitas šviesistas Edmundas, kuris paskutinę akimirką sugebėjo suspėti į repeticiją. Vakare vyko pojūčių spektaklis tamsoje „Kodėl aš čia?“, kurio pagrindinė aktorė buvo Božena.

Spalio 2 d. (trečiadienis)

Kaip ir kiekvieną mėnesį: pirmasis trečiadienis – bendrasis Naujojo teatro susirinkimas. Šventėme net dviejų Jelenų gimtadienius, kurioms dovanojome geles ir Aušros kurtas eiles. Taip pat šiltai sutikome sugrįžusią rekvizitininkę Danutę.
Vakare vyko pojūčių spektaklis tamsoje „Kodėl aš čia?“ anglų kalba. Spektaklyje dalyvavo svečiai pedagogai iš saulėtosios Ispanijos. Po spektaklio žiūrovai dalijosi įspūdžiais, dėkojo Naujojo teatro kolektyvui, ir prisipažino, jog išeina pilni šviesos ir gerų emocijų, kurios lydėjo ir viso spektaklio metu.

Spalio 3 d. (ketvirtadienis)

Amanda Wingfild (Šviesa Šulc)
Neeilinė diena teatre: rodėme jubiliejinį spektaklį “Stiklinis žvėrynas“. Lygiai prieš 10 metų spektaklis pirmą kartą buvo pristatytas Vilniaus Mažajame teatre. Šventinį spektaklį stebėjo sausakimša salė, čia leipusi juokais, čia sulaikiusi kvapą stebėjusi tragišką šeimos gyvenimą, o finale vos tramdžiusi ašaras. Po spektaklio žiūrovai akimis dalijosi šiluma ir buvo justi visų ypatingas ryšys, kurį sukūrė spektaklio atmosfera ir gyvybė, neblėstanti jau dešimtmetį... Visiems nespėjusiems: artimiausias spektaklis „Stiklinis žvėrynas“ jau lapkričio 13 d.

Spalio 4 d. (penktadienis)

Šią dieną prasidėjo aktorinio meistriškumo mokymai, kuriuos veda Jūratė Vilūnaitė. Į pirmąją susitikimą susirinko nedaug dalyvių, teatralus vieną po kito puola virusai... Atspariausieji susipažino susėdę ratu, atskleidė, kokie yra jų lūkesčiai: išbandyti save, išmokti vaidybos, tobulinti įgūdžius. Visi su nekantrumu laukia praktinių užsiėmimų, o Marija, Juozas ir Irina pirmųjų savo vaidmenų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą