2019 m. lapkričio 18 d., pirmadienis

GIMTADIENIS



Lapkričio 11 diena (pirmadienis)

Savaitė prasidėjo pasaka… Vyko Skersgatvio pasakos repeticija, kaip ir būdinga visoms pasakoms vyksta neįprasti dalykai. Dama iš seno portreto Božena trumpam išlipo iš paveikslo ir išskrido į Tailandą. Ją pakeisti sutiko įprasta skylių kamšytoja Kristina Ša – ji vaidins trečiadienį. Tuo tarpu Lėlei Negriukei -  Kristina G. matyt pasidarė per šalta ir gruodį ji sugalvojo deklamuoti eiles Lenkijoje. Atsiradus dar vienai skylei Kristina Ša. sutiko pavaduoti ir ją. Repeticija taip atrodė Kristina Ša. tai žiūrėk pikta Dama, tai Lėlė linksma. Keitėsi ne tik Dama bet ir Ledo gėlės, dvi Negriukės šaukė, kad nori gėlių, štai jų ir atsirado: Marija ir Ina. Viena kitą keitė ir visus žavėjo.

Lapkričio 12 diena (antradienis)

Teatras dūzgia. Scenos darbininkai su Darium P. priešakyje ruošė salę neeiliniam spektakliui. 11-ojo gimtadienio proga rodysime tragikomediją „Stiklinis žvėrynas“. Šiandien vakare buvo ir spektaklis tamsoje „Kodėl aš čia?“, pagrindinis aktorius - Olegas. Ir sutapimas koks, jame dalyvavo neseniai gimtadienius šventę dalyviai ir jų artimieji.

Lapkričio 13 diena (trečiadienis)

TEATRO GIMTADIENIS. Teatro Aušra šią dieną visur tekina ir važiuota rinko rėmėjų dovanotas vaišes: tortus, pyragus, sausainius, šokoladus... Nors stalai ir linko nuo vaišių, vis tik ne jie buvo svarbiausi ir įspūdingiausi.

Jau daugiau nei 10 metų rodomas spektaklis „Stiklinis žvėrynas“ atsiskleidė visai kitomis spalvomis, kurių įnešė Mantas (Tomo Vingfild vaidmenyje). Šį spektaklį jau ne kartą matęs Naujojo teatro globėjas kun. brolis pranciškonas A. Peškaitis po spektaklio rašė: „Ačiū ačiū ačiū jums labai!!! Už šį vakarą, už katarsį, ir ačiū Dievui, kad jus sutikau savo gyvenimo kelyje“.


Lapkričio 14 diena (ketvirtadienis)

Vakarykštis gimtadienis užsitęsė... O šiandieną – spektaklis „Skersgatvio pasaka“, aktoriai renkasi nuo... 7 val. Štai ir sugalvojome nakvoti teatre. Į gimtadienio šventę atvyko du režisieriai Kamilė ir Mantas (žymusis Jančiauskas), kuriems naktį teko išskirtinė galimybė sudalyvauti improvizuotose Naujojo teatro spektakliuose „Skersgatvio pasaka“ ir „Kodėl aš čia?“. Naktį teatrą buvo aplankę ir augintiniai Tera ir Fredis, žymieji rekvizitų gadintojai. Šį kartą nukentėjo tik balionas ir šiukšliaduobė. Paryčiais režisieriai išvažiavo, o likusieji įsitaisę guolius iš ko papuola (sėdmaišių, pagalvių, čiužinių ir kitų spektaklių rekvizitų) saldžiai užmigo... Bent jau Darius P. Ir štai 7 val. ryto visus pažadino Artūro B. angeliškas balsas: „galite nebesislėpti, mane budintis jau matė“.

Ryte grimą savom jėgom užsidėję aktoriai gausiam septintokų būriui parodė šventinį spektaklį „Skersgatvio pasaka“. Scenoje debiutavo Ledo gėlė – Ina ir praeivė – Marija. Pirmą kartą Damą iš seno portreto vaidino ir Kristina Ša. Po spektaklio žiūrovai siautėjo ir uždanga kėlėsi net tris kartus!

Tuo diena nesibaigė: vakare vyko pojūčių spektaklis tamsoje „Kodėl aš čia?“ pagrindinė aktorė – Žydrūnė. Spektaklyje dalyvavo jos kraštiečiai, vienuoliktokai iš Vilkaviškio rajono, kurie buvo tituluoti dainingiausiais šlagerių atlikėjais.

Lapkričio 15 diena (penktadienis)

Po spektaklių maratono trumpam atsikvėpėme su Alter Ego repeticija. Ir šis spektaklis neišvengė naujokų. Šį kartą vaidmenį ruošia Deimantas. Repeticijų metu jis stropiai mokėsi, aktyviai dalyvavo, praradęs dvasinį aklumą ir nušvitę jis savo partneriai ištarė gilius ir prasmingus žodžius: “maniau, kad būsi gražesnė”… Žinoma, jų scenarijuje nebuvo ir visi tik linksmai pasijuokė.

Vakare, vyko spektaklis tamsoje “Kodėl aš čia?”. Taip, taip jau trečias šią savaitę. Šiandien pagrindinė aktorė Kristina, jai vėl teko septintokai. Vaikai iš pradžių kiek skeptiškai nusiteikę spektaklio pradžioje, po spektaklio skyrė didžiausius įvertinimus, o jie pasireiškė štai tokiomis frazėmis: “dabar aš mėgstu teatrą”, “Kada bus galima vėl ateiti?”.

Lapkričio
16 diena (šeštadienis)

Stebuklinga diena. Į Naujojo teatro sceną sugrįžo ir žiemos spektaklis „Stebuklų metas“. Po ilgos pertraukos garbė jame vaidinti teko Šviesai, Kristinai ir Žydrūnei. Scena žibėjo išpuošta Marijos rankomis. Aktorės pirmą kartą vaidino su įspūdingais Eglės G. dovanotais kostiumais. Rodėme net tu spektaklius! Ir jie baigėsi neįprastai: žiūrovams atsisakius skirstytis pasakotoja leido jiems pasirinkti vieną sceną, kurią aktorės žaibišku greičiu atkūrė mažiesiems žiūrovams ir jų tėveliams.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą