2019 m. birželio 21 d., penktadienis

Pradžioje buvo Žodis...


Kodėl?

Šiandien birželio 19-oji – neeilinė diena teatre. Neeilinė todėl, kad per patį vidurdienį būrys pakiliai nusiteikusių teatro darbuotojų sugužėjo į repeticijų salę. Jau tradicija tapo, prieš renginio pradžią paklausyti Tomo Juzeliūno muzikos. Įdomumas dar ir tame, jog kūrinį „Dievybės Žvilgsnis“ specialiai renginiui sukūrė ir fortepijonu atliko pats kompozitoriaus! Niekas negali taikliau perteikti kūrinio esmės už patį kūrėją.

Tačiau ilgėliau „pliuškentis“ muzikos vilnyse nebuvo lemta. Visus pažadino brolis Arūnas, „purkštelėjęs“ ant mūsų šalto dušo – sumanęs patikrinti mūsų atmintį, tuo pačiu nuteikdamas visus rimtam Biblijos nagrinėjimui.

„Kodėl?“ – tai klausimas, nuo kurio viskas ir prasidėjo. Jį uždavė brolis Arūnas o mes visi turėjome pirmiausiai mintyse, o vėliau ištarti garsiai t.y. pasidalinti mintimis ką reiškia Pradžios knygos pirmas sakinys: „Pradžioje Dievas sukūrė dangų ir žemę".


Iš Visatos platybių buvome nuleisti ant Motinos Žemės iki horizonto. Tiek kiek akis užmato. Kas yra Žemė, o kas yra Dangus? O kas yra „Kodėl?“  


Evangelijoje pagal Joną įžangoje rašoma:  „Pradžioje buvo Žodis“. Koks tas „Žodis“? Knygos autorius teigia Jėzų esant Dievo Žodį. O kaip mes tai suprantame?

Reziume: visi viską matome ir suprantame savaip. Ir mąstysime visi kaip kas sugebame. Svarbiausia – po mėnesio, kai būsime paklausti, ką prisimename, turėtume šviesių minčių ir sugebėtume pasidalinti jomis su kitais. 


Birželio 20 diena (ketvirtadienis).
Derinimų diena.
Petras: susiradau moterį vardu Rima. Derinom su ja galimybę teatrui nebrangiai nuomoti patalpas. Tačiau suderinti  nieko nepavyko.
Olegas: derinau... derinau... kadangi teko būti garso operatoriumi spektaklyje "Kodėl aš čia?" ir mano užduotis buvo suderinti garso aparatūrą. Derinimas vyko kaip amerikietiškuose kalneliuose - tai aukštyn, tai žemyn, bet ir galų gale aš su garso aparatūra susiderinau...
Irina: derinau raštą dėl paramos, darbo laiko apskaitos žiniaraštį... ir kitus administratorės darbus.
Svetlana: derinau kaučerės (asmeninio ugdymo vadovavimo), direktorės, aktorės, režisierės darbus. Pavyko. Asmeninio ugdymo užsiėmimo komentuoti negaliu - konfidenciali informacija; kaip direktorė suderinau jaunųjų specialistų praktiką teatre, spektaklio "Vaižgantas" kito sezono rodymo grafiką, geraširdžio verslininko norą paremti teatrą; kaip aktorė derinau savo veiksmus su kolegomis spektaklyje "Kodėl aš čia/?"; kaip režisierė - prižiūrėjau to paties spektaklio vyksmą - turiu pasakyti visa komanda dirbo nuostabiai ir žiūrovai atsistoję ilgais aplodismentais dėkojo visiems.

Birželio 21 diena (penktadienis).
Tatjana: repetavom spektaklį "Virtuvės istorija". Buvo labai gera ir džiugu - gaivinanti muzika. Nors visiems karšta mums buvo gaivu, o kas bus rytoj? Ateikit visi, kas nori atsigaivinti rytoj į spektaklį.
Petras: buvau paskirtas garso ir šviesų operatoriumi. Šį darbą mėgau nuo vaikystės - 7 metų pats pasigaminau kino projektorių

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą