2019 m. birželio 8 d., šeštadienis

Žvilgsnis į praeitį

Gegužės 29 d. (trečiadienis)

Scenos kalba. Dėstytojai liepus pasakyti patarles Božena net aiktelėjo: „kaip tyčia neprisimenu, nei vienos patarlės!". Taip nutiko ir daugeliui kitų.
Vakare vyko harmoningiausias pojūčių spektaklis. Dar ilgai ilgai po spektaklio žiūrovai negalėjo skirstytis namo, po spektaklio praėjus pusei valandos,  aktorė Svetlana neatlaikė, pasakė : „aš einu namo, Jūs kaip norit". Tik tada žiūrovai atsipeikėjo ir pakilo eiti į rūbinę. 

Gegužės 30 d. (ketvirtadienis)

Spektaklis „Kodėl aš čia?". Rinkodaros vadovą Karolį sužavėjo spektaklio veiksmo intensyvumas ir jis pasakė, kad tai  geriausias pojūčių spektaklis. 

Gegužės 31 d (penktadienis)

„Gerumo pasakos" išvyka į darželį. Boženos komentaras:
„Mes stovim prie darželio, laukiam, kada atvažiuos kiti, ir  Olegas man sako, „piniondzus" atveža, Božena kaip visada naivi, klausia „kokius piniondzus", Olegas sako, „taigi vaikus tėvai į darželį atveža". Pamiršom širmas, „sniego lazdeles" ir muzikai paleisti skirtus laidus. Jaučiasi, kad vakar buvo didelis veiksmo spektaklis... Bet kaip visada aktoriai išsisuko iš padėties: juodą širmą pakeitė balta agro plėvelė, „sniego lazdeles" pakeitė aktorės plastiški judesiai, o senovinius laidus pakeitė šiuolaikinė Bluetooth jungtis. Mažieji žiūrovai sakė, kad jiems „žiauriai" patiko. Grįžom prisirinkę smulkių „piniondzių", kuriuos savanorė Eglė skaičiavo dar pusę dienos. 
Meno vadovė: "kai paskambinau po spektaklio aktorei Boženai, ir paklausiau kaip sekėsi, išgirdau: „viskas gerai, kaip visada". Aš turėdama stiprią intuiciją paklausiau, ar tikrai viskas buvo kaip visada?,  ji pasakė: „neprisimenu... atrodo viskas kaip visada...". Štai kokie būna aktoriai, kurie per spektaklį atiduoda visa save... kartu ir atmintį. 

Birželio 3 d. (pirmadienis)

Nežinančius informuojame: Naujajame teatre dirba įvairias negalias turintys žmonės, kurie dažnokai ir serga. Kai kurių susirgimai koreliuoja su vadovo nurodymais atlikti savo darbo funkcijas. Taip nutiko ir tądien, vienas teatro darbuotojas susirgo.... Palinkėkime jam sveikatos ir stiprybės besigalynėjant su įprastinėmis pareigybėmis. Pasiremkime senolių išmintimi „darbas žmogų puošia" ir „darbas – geriausias vaistas", o ne žodžiais „tu darbeli nebijoki, mes tavęs neliesim"; „darbas ne vilkas į mišką nepabėgs".

Birželio 4 d. (antradienis)

Didžiųjų susirinkimų diena.
  • Pirmas susirinkimas: kultūros elito susirinkimas nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Kultūros paso seminare. Kristina ir Božena ten pateko iš anksto neužsiregistravusios, bet savo sumanumo dėka į jį pateko ir pasisėmė labai naudingų žinių. 
  • Antras : visų darbuotojų kasmėnesinis susirinkimas. Teatro kompozitorius Tomas pianinu pagrojo savo kūrybos naują kūrinį. Trims gegužės mėnesį gimusiems darbuotojams teatro poetė Aušra sukūrė satyrines eiles apie juos, susirinkime dalyvavusieji turėjo atspėti, kam tos eilės yra skirtos. Kadangi teatro vadovė buvo išvykusi atostogauti, jos pareigas laikinai ėjęs Artūras susirinkimo metu pasidalino "direktoriavimo" patirtimi: „Man buvo sunkoka dirbti, nes daugelis darbuotojų mane „apleido", (išėjo sirgti), buvo mažai žmonių ir aš turėjau malonumą prižiūrėti dirbančius. Dvi teatro moterys kiekvieną rytą mane pasitikdavo  dainomis ir šokiais, bandė man įsiteikti. Manęs tai neveikė, bet man patiko ir buvo labai smagu."
  • Trečias: vadybos susirinkimas. Jis prasidėjo tylos minute (5 min.), tylos minute pagerbėm numarintus darbus ir neveiklumą, bet perskaičius užkulisinio teatro fano, konsultanto, erudito Viačeslavo „Dekalogą + 1" įsižiebė viltis ir šviesa. 
  • Ketvirtas: susirinkimas skirtas asmens tobulėjimui (koučingas), kurį vedė Svetlana, deja, šio susitikimo detalių atskleisti negalime. 
Birželis 5 d. (trečiadienis)

Scenos kalba. Itin energinga scenos kalbos LMTA dėstytoja Rita šią dieną buvo nepaprastai rami.  Nuo jos ramumo nurimome ir mes. Ir kai mes jos ramiai nurimę paklausėme, kodėl ji rami, paaiškėjo, kad prieš ateinant pas mus ji kalbėjo su pomidorais, o po to išsimaudė šaltinyje. 
Vakare spektaklis „Kodėl aš čia?". Prieš spektaklį teatro aktorius ir muzikantas  Zemleckas (čia toks Mantas) repetavo mūsų patalpose, A. Jakšto g. 9 laiptinėje (atsisėdęs ant laiptų) grodamas  australišku pučiamuoju instrumentu didžeridū. Negalime atsistebėti mūsų kaimynų tolerancija ir šypsenomis.

Birželio 6 d. (ketvirtadienis)

Alter Ego repeticija. 
Aktorė Božena: džiaugiuosi savimi, iškilo klausimai „Kodėl? Koks santykis? Kodėl einam būtent į tą pusę? Koks santykis su siena ir rozete?
Aktorius Olegas: į mūsų procesą įsijungė nauja aktorė ir kai kurie aktoriai pakeitė personažus.
Metraščio redakcijos prierašas: kadangi ponaitis Olegas dar neužaugęs, priešingai nei ponia Božena, iki klausimo „Kodėl?", jis nesugebėjo paaiškinti kodėl tai paminėjo.
Aktorė Kristina: repeticijos metu mano kolega Olegas, kuris spektaklyje turi vaidinti apšiapusį ir barzdotą vedlį, spėriai nubėgo iki artimiausios kirpyklos, grįžo iš kirpyklos tapęs tvarkingu piliečiu ir gardžiai laižė ledus, o man seilė varvėjo, burnoj neturėjau, o paprašius  duoti atsikąsti, jis nesidalino ir godžiai laižė toliau. 

Birželio 7 d. (penktadienis)

Alter ego repeticija. Mūsų teatras pagavo spektaklių naujinimo tendencijomis. Žiūrovas kiekvieną kartą žiūrėdamas tą patį spektaklį nustemba, pamatęs jį kitokį. Birželio 13 d. spektaklyje misterijoje "Alter Ego" bus „naujiena" - ne tik pamatysite tris aktorius naujuose vaidmenyse, bet dar ir busite nustebinti gyvo garso muzika. 
Spektaklio "Gerumo pasaka" repeticija. Buvo daug iššūkių, kadangi nauji garso ir šviesų operatoriai buvo visiški šios srities analfabetai, be to turintys regos negalią, ir  dar ne gana to, turintis ir ypatingą tarpusavio ryšį; - Šviesų mirgėjimas, diskotekinė atmosfera  ir ne laiku leidžiama muzika, trukdė aktoriams susikaupti. 

Birželio 8 d. (šeštadienis) 

Spektaklis „Gerumo pasaka". Susižavėję žiūrovai dar ilgai žaidė su katinu Rabarbaru, o suaugusieji džiaugėsi atradę šį teatrą, kuriame vaikai ir tėveliai drauge su aktoriais išgyvena pasaką, ją kartu kurdami. O šiame spektaklyje jie žaisdami mokosi pažinti laiką ir suprasti, kas yra gerumas. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą