2019 m. kovo 6 d., trečiadienis

Ateivių diena

Miglė ir jau nebe aštuoni nykštukai repetavo „#Vaižgantas". Repeticija įsibėgėjus sustodavo, nes ją nutraukdavo ateiviai: pirmasis ateivis - stebuklingoji fėja Jurgita, kuri kurs nykštukų namų dizainą, interjerą, siūs nykštukams stilingus kostiumus, trečiasis nykštukas turės didelį kažką ant galvos, o šeštasis nykštukas dryžuotas arba languotas kelnes. Vienu žodžiu - nykštukai bus stiliovi. Antrasis ateivis – didysis animatorius kuždėjosi su stebuklingąja fėja, po to į savo šnabždesius įtraukė ir Miglę, o nykštukai, pasinaudoję nepriežiūra išbėgo valgyti pietų. Trečiasis ateivis - paslaptingoji lietuviškosios kronikos žynė, ekspertė, išlaikytoja, puoselėtoja, loginės minties prižiūrėtoja, žodžio raiškos atvėrėja ir spektaklio globėja Rita atnešė vertybę - Vytauto didžiojo mirties 500 metų sukaktuvėms paminėti albumą (1430≈1930). Visi žabali nykštukai sulindę žiūrėjo žiūrėjo, bet nieko nematė ir nusprendė nebežiūrėti, o geriau parepetuoti. O paslaptingoji lietuviškosios kronikos žynė, supratusi kad jau viską parodė, pasikišusi vertybę po pažasčia, svajodama apie ateities spektaklį su keturiomis stichijomis išskrido, išplaukė, išliepsnojo, išžingsniavo iš Simultanos.
Jaučiam pareigą paaiškinti kaip iš aštuonių nykštuko tapo septyni. Pradžioje išvardinsim visus aštuonis nykštukus:
Pirmasis– Viačeslavas+Monika=?, antrasis– Andžėjus, trečiasis– Kristina Gr., ketvirtasis– Artūras, penktasis– Žydrūnė, šeštasis – Olegas, septintasis – Svetlana, aštuntasis – Božena. Kadangi pasakoje yra tik septyni nykštukai, aštuntasis nykštukas supratęs, kad yra lyšnas tepė slides ir užsidėjęs gipsą ant kojos nusprendė kurį laiką užsiimti kita veikla.
Berašant metraštį teatro kolegoms iškilo egzistenciniai klausimai: Ar naktį lis? (aut. Petras) O gal eikite geriau pasivaikščioti, nes paskui reikės „gemarojidus" gydyti? (Vaižganto citatą pasakė Monika).
Rimtoji tetaro dalis: kadangi Aušra paskelbė suknelių dieną, rimtosios teatro dalies moterys ėmėsi darbo: Laima skaičiavo suknelių-puodelių biudžetą, Kristina Ša. ieškojo ekonomiškų suknelių-puodelių internete, Irina bandė atnaujinti senas sukneles-puodeles, o Vladimirui (vert. liet.k. vladi – valdyk, mir – pasaulis), atskleidus jo vardo reikšmę ir jo misiją kodėl jis čia, teatre, buvo patikėta valdyti šios dienos administracinius procesus.
Visi kiti teatro darbuotojai arba totaliai serga, arba apskritai atostogauja, arba tipo dirba už tetaro pastato ribų, ar galų gale tingi.
P.S. tolimesniame metraštyje rimtosios teatro dalies darbuotojus įvardinsime pagal  „Mauglį“. kadangi teatre yra dvi Kristinos, viena jų Kristina Ša., (smauglys Ša) tad jai (jam) reikia kitų personažų draugijos.
Šios dienos apžvalgos autoriai: Kristina Gr. Olegas, Petras, Svetlana, Žydrūnė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą