2019 m. kovo 10 d., sekmadienis

Miglė sugrįžo

Šiandien Miglė atsibudo iš užkerėto miego ir repeticijoj pasirodė nukaitusiais žandukais, matyt bus ją princas pabučiavęs ir iš Radviliškio išvadavęs, tad nuvesta į Pagundą atnešė į pagundą moteris varančių saldėsių. O stebuklingoji fėja atsinešusi matavimo metrą sunerimusi puolė matuoti moteris, ar reiks siūti naujas sukneles, ar jos dar įsibraškins į senus kostiumus.
Čiaudalius per naktį pamiršo savo vardą, ir tapo miegaliumi, pramiegojo repeticiją ir joje nedalyvavo.
Miegalius pateisino savo vardą, nes buvo labai apsimiegojęs, bet Miglutė kaip miglas pravaikė jos miegus: įžnybusi jai į užpakaliuką liepė jai kaip įkirptai į uodegą lakstyti.
Kvailutį stebuklingoji fėja aptaisė, apnėrė, aptūtuliavo, apmezgė keisčiausiais apdarais.
Kukliajam nykštukui teko nekukliai žiūrėti į dailiąją lytį ir grožėtis moterimis kaip menu.
Niurgalius nė kartelio neniurgztelėjo, o betgi atvirkščiai suokė kaip lakštingalėlis gražiausius komplimentus ir stebino savo iškalbingumu.
Linksmasis nykštukas skaitė testamentą liūdnai liūdniau liūdniausiai...
Gudrusis nykštukas, kadangi eidamas į repeticiją vieno sutikto vyro buvo apkeiktas ir negražiai išvadintas, o kito išgirtas ir gražiausiais epitetais apibertas kaip kokiais egzotiškais žolynais, tai pajutęs savyje turintis visa ką - atsivėrusią savyje žemę ir dangų - ir ašaromis tarsi rasele apsišlakstęs ėjo sveikinti Petrą, kuris atėjo į repeticijos pabaigą iš bažnyčios, šį kartą nešinas jau dviem egzistenciniais klausimais:
1. Meldžiausi už jus bažnyčioje, ar jautėt?
2. Kur padėti knygas?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą