2019 m. kovo 9 d., šeštadienis

Už dvi dieneles...


Vakar šventėme gražią šventę ir maudėmės gėlėse, gražiuose žodžiuose ir mylimųjų glėbiuose. Kadangi iš dainos žodžių neišmesi, tai teatre viena aktorė vakar apstulbo nuo jūros tulpių. O buvo taip...
Paskambinęs aktorei kolega paprašė pasakyti nelyginį skaičių, ji pasakė 77. Eidama į teatrą (A. Jakšto g. 9, Vilnius) lange pamatė 77 baltas tulpes ir uždainavo:

 „Milijoną, milijoną, milijoną baltų tulpių,
pro langą, pro langą, pro langą matai tu,
kas myli, kas myli, kas myli iš tikrųjų
savo gyvenimą dėl tavęs pavers gėlėmis“.

O kita garsenybė apstulbo nuo jūros žodžių, patys gražiausi jai buvo jos sūnaus: „Paslaptingiausia iš būtybių, Moterie, tu esi gelmė, kūryba, vandenynas, miškas ir ugnis. Ačiū už viską, ką iš tavęs išmokau!“. O visos kitos moterys maudėsi mylimųjų glėbiuose.
Vakar per visą teatro istoriją vyko pati įspūdingiausia repeticija (tokios dar nebuvo niekur, niekada). Pagal planą repeticija turėjo vykti nuo 14 val. iki 18 val., tačiau technikai nusprendė, kad ir jie nori scenos (kabino prožektorius, jungė laidus, derino garso galimybes, laipiojo sienomis ir lubomis ir kt.), tuo tarpu aktoriai buvo nutrenkti į technikų kampelį, kuriame dėjosi keisčiausi dalykai. Kanklininkė buvo įšventinta „Žaibės“ vardu, Olego moteriškumas liejosi per kraštus, o Tatjanai nuo viso to rovė stogą ir ji sukūrė radijo laidą apsiginklavusi vaikišku mikrofonu. Kai atėjo 18 val. visi atsisveikino pasibaigus repeticijai (kurios nebuvo) ir išėjo namo. Režisierė su Olegu ir Petru liko scenoje it musę kandę. Kadangi režisierę ištiko nervinis šokas, ji greituoju būdu su Olegu (kuris vaidina šiame spektaklyje) ir Petru (kuris nevaidina spektaklyje, bet mielai atliko statisčių vaidmenį už visas išėjusias aktores) sukūrė naują „Beauštančios" versiją, kurią mielai kviečiame pažiūrėti kovo 11 dieną, 18:30 val salėje Simultana.  Repeticija baigėsi, kai jau viešojo transporto vyrai vairuotojai pūtė į ūsą, o moterys vairuotojos dar ilgai negalėjo sudėti bluosto, joms pro akis plaukė šypsenas, gėles, veidai, žodžiai...

ŠIANDIEN
Spektaklis „Iš bičių gyvenimo", aktorių priminimai:
Žydrūnė: „Visą spektaklio pradžią, sėdėdamos už širmos su Kristina smagiai prunkštėm iš juoko, nes
Olegas įstabiai vaidino Žydintį krūmą".
Kristina: „Po spektaklio raškydama gėlytes šaukiau, kad man reikia rekvizitininkės".
Olegas: „Šiandien mes pareiškėm pasauliui, kad tegul bitutės dulkina gėlytes ir neša daug daug sveiko medaus, o viena iš jų buvau aš pati", (aut. pastaba: nusišnekėjimas).
Artūras: „Meška pajutusi pavasario dvelksmą, išbėgo į kaimą ieškoti mergų, kurios laiko bites", (aut. pastaba: totalus nusišnekėjimas).
15 val. prasidėjo #Vaižgantas repeticija, 7 nykštukai, kaip gerai išauklėti nykštukai į repeticiją atėjo laiku, pradėjo repetuoti. Įpusėjus repeticijai apsigraibė, kad su jais nėra Miglės. 7 nykštukai, kaip išmanieji nykštukai nepasimetė, o vietoj Miglės pasistatė kamerą, kad būtų nors šioks toks žiūrovas. Pasibaigus repeticijai 7 nykštukai nusprendė, kad pas Miglę bus užėjusi piktoji ragana ir bus davusi atsikąsti obuolio ir kad ji bus juo paspringusi. Staiga nykštukams praėjo amnezija ir jie prisiminė savo  tikruosius vardus, kuriais nuo šiol ir vadinsis:
Pirmasis nykštukas - Kuklutis, antrasis - Linksmutis, trečiasis - Kvailutis, ketvirtasis - Niurzgutis, penktasis -  Miegalius, šeštasis - Čiaudalius, septintasis - Gudrutis.
Tęsinio laukite rytoj.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą