2019 m. kovo 4 d., pirmadienis

„#Vaižgantas" repeticija, pilna ašarų ir juoko

Simultana salėje vėl vyko #Vaižgantas repeticija su Migle ir aštuoniais nykštukais. Šiandien prie repeticijos prisijungė geroji pamotė Toma, nešina kupinais dovanų maišais teatrui (būsimais kostiumais ir rekvizitais). Beje, ji yra šio spektaklio kompozitorė!
Aktorių prisiminimai apie šios dienos repeticiją:
-Žydrūnė (penktasis nykštukas): „Andžėjus ir Olegas statė Pizos bokštą";
-Olegas (šeštasis nykštukas): „Šiandien aš virtau Saliamute, Kauku ir dar nežinia kuo. Kas bus rytoj?.."
-Kristina (trečiasis nykštukas): ,,Kai Viačeslavas virto Demostenu, gale sėdintieji neklaužados aktoriai pradėjo skėryčioti iškeltomis rankomis kaip Vaižganto egzaltuota motina, nors režisierė buvo liepusi jiems neatkreipti į save dėmesio :) "
-Svetlana (septintasis nykštukas): „Repeticija prasidėjo ritualiniu šokiu aplink Kauko kapą, 
Viačeslavas labai tam priešinosi. Pusę repeticijos eterio užėmė šeštasis nykštukas, kuris šiandien visai nebuvo „šeštas", o velnio neštas ir pamestas, ,,Vaižganto gyvumo ir temperamento", griežė pirmuoju smuiku, buvo visiška pasaulio bamba, taip sakant ,,ant bangos'': jo energija, improvizacijos visiems kėlė tiek daug juoko, kad tryško ašaros, plyšo pilvai ir nustėro ausys. O po repeticijos juoko ašarų prisigėrusią mane išnešė iš scenos ant rankų. Penktasis nykštukas pavogė dalį mano pavakarių ir išlaižė mano medų, dėl to buvo panašesnė ne į nykštuką, o į Mikę Pūkuotuką. Ketvirtajam nykštukui atsivėrė vidinis vaikas ir su manimi žaidė darželinukų žaidimus. Antrasis nykštukas buvo toks nuoširdus taksiukas ir sukėlė aktoriams itin džiaugsmingas emocijas, kad net teko padaryti pertrauką. Trečiasis nykštukas, pats mažiausias, viską stebėjo ir širdin bei galvon dėjo, bet nenusidėjo ir vienintelė bandė palaikyti repeticijos rimtį. Ot, mažasis nykštukas, pats mažiausias, bet rimčiausias.
 -Artūras (ketvirtasis nykštukas): ,,Kai šeštasis nykštukas, išgirdęs apie į mišką išbėgusią nuogą merginą, kuri susipainiojo nesavame undaroke, susijaudino ir perbėgo į kitą scenos kampą, nes turbūt galvojo, kad gali ją čia kažkur pamatyti".

Rimtojoje teatro dalyje triūsė Laima - pildė žiniaraščius, Vladimiras - rašė įsakymus, pildė SIDA programą, kuri vėl užlūžo, praktikantė Eglė - inventorizavo bilietus, Aušra - organizavo Užgavėnių šventimą, Petras tvarkė dulkių siurblį, o Irina siuvo maišelius aktorių rekvizitams susidėti.
.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą